
Görögországban meglehetősen elterjedt gyakorlat, hogy a leszedett gyümölcsöt tartósítják. Ez évszázadokkal ezelőtt keletkezett, mielőtt a hűtés elterjedt volt, de ezek az ételek ma már a görög konyha szerves részét képezik. Ez a recept frissen szedett almát használ.
Görög stílusú almakonzerv-recept hozzávalói:
- 6 csésze szeletelt alma
- 4 csésze kristálycukor
- 1/2 csésze görög méz
- 1 csésze víz
- 2 evőkanál citromlé
Hogyan készítsünk almakonzervet:
Helyezze az almát, a cukrot, a mézet, a vizet és a citromlevet egy nagy serpenyőbe, és állítsa a hőt közepesre. Hagyja a serpenyőt fedetlenül.
Folyamatosan keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik. Folytassa a melegítést, amíg a keverék buborékosodik. Csökkentse a hőt alacsonyra, és folytassa a főzést, amíg a keverék besűrűsödik. Ennek körülbelül húsz percig kell tartania.
Forrás: görögreceptek
Kapcsolja ki a hőt, és öntse a keveréket tiszta, sterilizált üvegekbe. Fedjük le és tároljuk az üvegeket a hűtőszekrényben körülbelül két hétig.