Görög stílusú almakonzerv receptje

KÜLFÖLD

Görögországban meglehetősen elterjedt gyakorlat, hogy a leszedett gyümölcsöt tartósítják. Ez évszázadokkal ezelőtt keletkezett, mielőtt a hűtés elterjedt volt, de ezek az ételek ma már a görög konyha szerves részét képezik. Ez a recept frissen szedett almát használ.

Görög stílusú almakonzerv-recept hozzávalói:

  • 6 csésze szeletelt alma
  • 4 csésze kristálycukor
  • 1/2 csésze görög méz
  • 1 csésze víz
  • 2 evőkanál citromlé

Hogyan készítsünk almakonzervet:

Helyezze az almát, a cukrot, a mézet, a vizet és a citromlevet egy nagy serpenyőbe, és állítsa a hőt közepesre. Hagyja a serpenyőt fedetlenül.

Folyamatosan keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik. Folytassa a melegítést, amíg a keverék buborékosodik. Csökkentse a hőt alacsonyra, és folytassa a főzést, amíg a keverék besűrűsödik. Ennek körülbelül húsz percig kell tartania.

Forrás: görögreceptek

Kapcsolja ki a hőt, és öntse a keveréket tiszta, sterilizált üvegekbe. Fedjük le és tároljuk az üvegeket a hűtőszekrényben körülbelül két hétig.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük