
A dubaji csoki, a dubaji croissant, a dubaji keksz és a dubaji fagyi után most itt a legújabb őrület: a dubaji virsli, ami már a magyar piacokon is megjelent – számolt be a Tények Plusz.
Van, aki szerint ez az új luxusfogás, más inkább gusztustalannak találja. A zöld színű, dubaji virsliben pisztáciakrém (5 százalék) és vékony, cérnametélt-szerű tészta is van, de a többi hozzávalókat a sertéshús (80 százalék), kolbász, ipari szalonna, keményítő, krumpli, szőlőcukor és élesztő adja.
Itt látható: https://tenyek.hu/video/dubai-virsli-csak-ezt-ne
A pisztáciás, sertéshúsos készítményt a Tények Plusz riportere nemcsak a macskájával, hanem Schobert Norbival is megkóstoltatta.
„Nem túl bizalomgerjesztő a zöld virsli” – kommentálta a terméket a fitneszguru első ránézésre. Amikor nyersen megkóstolta, bevallotta: főleg a tésztát érzi benne, és olyan mintha faszálka lenne benne. Megfőzés után már a következő volt a véleménye a zöld színű, pisztáciás, húsrudacskákról, miután kiköpte: „Életem legocsmányabb gasztronómiai élménye.”
A TV2 riporterének a cicáját azonban sem a dubaji virsli színe, sem az állaga nem zavarta, egyből befalta.
A dubaji csoki eredete
A dubaji csokoládé egy vastag tejcsokoládé burokban kínált édesség, amelynek tölteléke krémes pisztáciából és tahiniből (szezámpaszta) áll. Ezt egészíti ki az ún. „crunchy element”, vagyis a ropogós elem, ami igazán különlegessé teszi a Dubai csoki textúráját. A csokiban megtalálható kunefe egy hagyományos közel-keleti desszert, amely ropogós kataifi tésztából, édes szirupból és különféle töltelékekből áll. A csokoládé megalkotása Sarah Hamouda brit-egyiptomi vállalkozó és Nouel Catis Omamalin Fülöp-szigeteki séf nevéhez fűződik.
Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények Plusz – videó
Forrás: nlc.hu