Míg sokakat az ünnepi bevásárlás költségei aggasztanak és már az akciós újságokat böngészik, hol lesz olcsóbb a virsli, alig találni szabad helyet a wellness hotelekben az év utolsó napjaira

Hírek itt és most
forrás: yahoo

Míg sokakat az ünnepi bevásárlás költségei aggasztanak és már az akciós újságokat böngészik, hol lesz olcsóbb a virsli, alig találni szabad helyet a wellness hotelekben az év utolsó napjaira. Elfogytak a luxus éttermekben a szabad asztalok is szilveszter estére. Pedig nem olcsó program egyik sem.

  • December elején már elfogynak a drágább wellness hotelek szabad helyei
  • Szilveszterkor luxus éttermekben is alig találni szabad asztalokat, vacsora 80-100 ezer forintért
  • Egerszalókon 383-432 ezer, Parádon 325 ezer, Egerben fél millió forintért lehet szilveszterezni

A szilveszteri vacsorák fejenként 80 ezer forinttól kezdődnek, máshol 100 ezer alatt nem lehet végigkóstolni a 8-10 fogásos ünnepi kínálatot. De legalább ebben már benne van az éjféli pezsgőzés is, és ezért a pénzért nemcsak enni, hanem szórakozni is lehet.

Gundel étteremben például bűvész mulattatja a vendégeket 84, illetve 98 ezer forintért – attól függően, hogy melyik teremben áll a foglalt asztal. Előételként mangalica zsírhabot lehet kóstolni friss kovászos kenyérrel, valamint malackocsonyát, grillezett kacsamájat és fűszeres fekete ribizli mártással, sós-füstölt mogyoróval és barhesszel, ami a zsidó konyha egyik péksüteménye, hálá néven is ismert.

Majd érkezik a gesztenyeleves savanyú káposztával, konfitált lóbabbal, kaviáros ropogóssal, és akibe még fér, ehet fácán vargánya dödöllével, sült szilvaraguval, lencsekrémmel, hogy csak néhányat említsünk a 97 ezer forintos fogások közül.

A patinás New York Caféban a 98 ezer forintos szilveszteri vacsora üdvözlőfalatkája egy kis Szent Jakab kagyló ceviche, gin-fizz granite-val. Előételnek libamáj terrine, tokajis hagymalekvárral, mini kovászos pirítóssal. A füstölt fogasos, kápia paprikás halászlé erőleves után szárazon érlelt Rib-eye steaket szervíroznak, sütőtökös lencse curry-val, lemezelt vajas burgonyával és gyöngyhagyma jus-vel.

A desszertek között találunk meggypálinkába áztatott aszalt meggyet is. Akik nem esznek húst, azokat ördögszekér gomba ceviche, szarvasgomba saláta és aromatizált sült sütőtök kényezteti tökmag dresszinggel és hajdinával, valamint paprika krémleves, színes paradicsom raguval, és egészben sült karfiol mentás joghurttal.

Forrás: Blikk

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük