A népszerű reggeli akár kétféle rákot is okozha

BELFÖLD EGÉSZSÉG
Hentes, virsli, huspult, szilveszter, etel, baromfi. Budapest, 2008.12.29. Foto: Hegedus Robert

A húsfeldolgozás során rákkeltő vegyületek keletkeznek

A reggeli vagy vacsora gyors elkészítése és a sok élelmiszerben található ízesítőkre és ízfokozókra való hagyatkozás a készételek rendszeres fogyasztásához vezet. Különösen népszerűek a virslik, amelyek fogyasztása a vastagbél- és gyomorrák fokozott kockázatával jár – hívta fel a figyelmet Irina Baranova, az orvostudományok kandidátusa, általános orvos a Telegram-csatornáján, vette észre a Pravda.

Az orvosok aggódnak a kolbászok összetétele miatt, ahol tartósítószerek, ízfokozók és stabilizátorok vannak, amelyek meghosszabbítják a virslik eltarthatóságát és javítják a megjelenését. A húsfeldolgozás során rákkeltő vegyületek keletkeznek.Emellett epekövek kialakulásához vezethet, mivel telített és transzzsírokat, valamint az epe áramlását lassító, rossz minőségű zsírokat tartalmaznak.Irina Baranova emlékeztet a rostok fontosságára a jó epeáramlás, a bélperisztaltika és az epehólyag összehúzódásának serkentése szempontjából.

Forrás: magyarhirlap.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük